Zwemmen of verzuipen in organisatie verandering


Zwemmen of verzuipen in organisatie verandering

“Ik wilde na jaren niet gesport te hebben weer wat doen aan bewegen en ben drie jaar geleden met zwemmen begonnen. Ik ben van huis uit een waterrat en kan erg goed zwemmen en ik vind het ook leuk. Ik wil borstcrawl gaan doen en mijn conditie weer op peil krijgen en gewoon lekker meters kunnen maken. Nu zijn er blijkbaar twee aanvalsroutes: de ingewikkelde weg en de eenvoudige weg! Dit is bij organisatie verandering wezenlijk niet anders. Toch blijven we daar kiezen voor de ingewikkelde weg? Waarom? Omdat iedereen dat doet?” Geert-Jan de Steur

Zwemmen klassieke school:

Na maanden aangemodderd te hebben zonder dat ik echt lekker vooruit kwam heb ik mij aangesloten bij een trainingsclub voor de zaterdag. Ik ben gewoon opnieuw begonnen met de borstcrawl te leren. Strek je arm en hou deze hoog in het water, knik je pols, knik vervolgens je voor arm en trek naar achter, bij het kantelpunt gaat de trek beweging over in een duw beweging. Kom daarna met je je pink boven water om daarna weer met je duim in het water te steken. Zorg ervoor dat je je elle boog hoog houdt en relax! Tegelijkertijd moet je je billen net boven water houden en met je benen een soort propeller beweging met je voeten maken. Tja … als je geen flexibiliteit in je lijf hebt is het ondoenlijk deze klassieke manier van zwemmen goed over te nemen. De hoeveelheid water die ik door deze geforceerde ingewikkelde manier van zwemmen binnen heb gekregen heeft voor aardig wat maag en darm klachten gezorgd en ik zal u de details besparen.

Zwemmen nieuwe stijl:

Nu zat ik laatst op YouTube naar allerlei zwemstandjes te kijken en stuitte opeens op een manier van zwemmen (een aanpak) die eenvoud en soepelheid predikte: “Zwemmen als een vis”. Op JoepToep heb ik dagen gekeken en geluisterd naar de uitvinder en oprichter van Total Immursion (TI) Swimming Terry Langhly (zwem marathon kampioen van 2008). Deze mijnheer heeft naar de klant geluisterd die gewoon lekker wil zwemmen zonder meteen totaal uitgeput te geraken. Total Immursion Swimming is een geïntegreerde aanpak die gaat voor eenvoud, rust en duurzaam. Het is in eerste instantie een langzame roterende beweging waardoor je instaat bent veel beter adem te halen en langer te glijden voordat je aan een nieuwe slag begint. Hierdoor is het weer mogelijk lekker te zwemmen en een lekker gevoel te krijgen. Dus door terug te gaan naar eenvoud creëer je meer resultaat. Ik ben het nu sinds 3 weken aan het proberen en kopiëren en ik ben werkelijk verbaasd wat de kracht van eenvoud kan doen. Ik zwem ineens met gemak 1 kilometer en heb daarna nog energie over.

Wat heeft dit in Godsnaam met organisatie verandering te maken?

Organisatie verandering wordt op de klassieke manier gedaan: top-down met instrumenten als project- en programma-management. Hiermee omgaan is niet voor iedereen weggelegd vanwege de complexiteit. Vaak is de aansluiting met de werkvloer, de afdelingen erg lastig omdat die meestal niet begrijpen wat ze nu moeten doen om e.e.a. uitgevoerd te krijgen. Vaak gebruikte methoden zijn: Prince2; LEAN Six Sigma, Agile, etc. Om de mooie projectresultaten uitgevoerd te krijgen worden aan het einde van het traject engagement- en empowerment-sessies gehouden. Maar die gaan voorbij aan de psychologie van de werkvloer en leiden niet tot het gewenste resultaat: anders gaan werken door het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Total Immursion voor organisatieverandering

Er is ook een eenvoudige manier, een geïntegreerde aanpak die de psychologie van de werkvloer wel volgt. Deze aanpak gaat er vanuit dat de mens het meeste leert door zelf te doen. En, dat als het over je eigen werk gaat je daar invloed op hebt, en dus ook bereid bent je verantwoordelijkheid te nemen. Daarom een aanpak die:

  • eenvoudig is,
  • snel aangeleerd kan worden en
  • waar je continue op kunt terug vallen als afdeling.
  • In 7 stappen naar blijvend resultaat door zelf te doen.

Moed en geduld!

Nu nog de moed om als manager tegen je baas te zeggen dat je moeite hebt om de aangedragen koers of strategie te vertalen naar je eigen afdeling. Dat je mensen eigenlijk niet aangehaakt zijn en dat je een andere aanpak nodig hebt om niet te verzuipen. Meer weten over deze aanpak? Laat je verrassen en kijk eens op www.drawbridge54.nl .


Meer over Geert-Jan de Steur...

Geert-Jan de Steur is veranderaar pur-sang en eigenaar van DrawBridge54® (info@drawbridge54.nl)

One thought on “Zwemmen of verzuipen in organisatie verandering

  1. Beste Geert Jan, prachtige metafoor! Neem de tijd voor veranderingen. Mijn ervaring is dat we vragen aan medewerkers om ‘anders’ te werken en we vervolgens sturen op harde feiten (doorlooptijden, resultaten, efficiency, etc). De tijd nemen om echt in gesprek te zijn met de mensen die het moeten doen, ze vragen wat ze nodig hebben, moeilijk vinden. Hiervoor is vertrouwen nodig, dat is waar je je tijd in moet investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *