Verandermanagement Scan


Verandermanagement Scan: wil je in 7 sprints

  • Weten of de “nieuwe” strategie ook echt vertaald is/wordt in operationele acties die iedereen begrijpt?
  • Weten of iedereen dezelfde taal spreekt zónder schuldigen aan te wijzen?
  • Weten of jouw organisatie verander-klaar is zónder ingewikkelde methoden/tooling?

Verandermanagement Scan

Deze scan geeft antwoord op de vraag of iedereen binnen jouw organisatie dezelfde taal spreekt (geheel, gedeeltelijk of geheel niet). Waarom zou je dit willen weten? Omdat je alleen succesvol kunt veranderen of verbeteren als iedereen binnen de betrokken groep op dezelfde manier tegen de zaken aankijkt. Hoe lang duurt dit? Slechts 5,4 minuten van je tijd.

Dus als MT zeg je: “de strategie is voor iedereen duidelijk”. De managers zeggen: ”we hebben inderdaad een presentatie gehad”. En op de werkvloer bij de operationele teams zeggen ze: ”ik weet niet wat de strategie is, laat staan wat het voor mij betekend”. Als dat gezegd wordt, dan weet je dus, dat niet iedereen dezelfde taal spreekt, en dat het uitvoeren van iedere vorm van verandering of verbetering een flinke uitdaging gaat worden. Immers de operationele teams kunnen de nieuwe strategie niet omzetten in duidelijke en begrepen operationele doelstellingen en acties.

Indien medewerkers (Management Team leden, managers en medewerkers) zich bewust zijn van deze verschillen in taal en begrip, dan kunnen ze ergens aan werken. Deze “Change Awareness Scan” helpt je cruciale zaken inzichtelijk te maken.

Management Team-Scan

Ook binnen het MT is het van cruciaal belang om te weten of iedereen op dezelfde koers ligt. Normaal nemen we aan dat dit zo is. Hier kun je met je MT checken of dit ook inderdaad zo is. Check hier!

Ga naar Management Team-Scan

Manager-Scan

Hoe belangrijk is het om binnen je afdeling op dezelfde manier tegen zaken aan te kijken. Deze scan maakt het mogelijk om een feitelijke en inhoudelijke discussie te voeren over randvoorwaarden van veranderen en verbeteren. Pas dan kun je echt stappen maken met je team. Check hier!

Ga naar de Manager-Scan

Medewerkers-Scan

Denk je dat het voor jou als medewerker belangrijk is te begrijpen waar het bedrijf naar toe wil en wat dit betekent voor jouw werk? Doe deze scan en kijk waar jouw uitdagingen liggen.

Ga naar de Medewerkers-Scan

More change