Snel de scope bepalen


Snel de scope bepalen

Opdrachtgever:

Initial

Opdracht:

Projecten en problemen aanpakken mét betrokkenheid van de werkvloer

Resultaat:

Afdelingen kunnen zelfstandig aan de slag met operationele problemen


 

Start met een schone lei

De internationale organisatie Initial (met onder andere hoofdkantoren in Engeland, Den Haag en Antwerpen) startte de afgelopen jaren een groot aantal projecten op. Hoofddoel: de grootste speler in de markt zijn en blijven. Hierbij gebruikt Initial wetenschappelijk verantwoorde methodes en tooling. Maar werken deze ook in de praktijk?

Initial is volop bezig met modernisering en vooruitgang. Zo wordt onder andere het oude systeem vervangen door een nieuw systeem dat beter aansluit bij de wensen van deze tijd. Ook worden op de sales- en aftersalesafdelingen de processen gemoderniseerd, zonder dat de relatie met de klant mag worden verstoord.

Complex

Zoals bij iedere organisatie in beweging is ook hier de afstemming tussen mens, proces en systeem een behoorlijk complexe aangelegenheid. De echte uitdaging zit hem in de bewustwording en betrokkenheid vanuit de werkvloer.

Inzicht

DB54 biedt uitkomst. Na een korte training kunnen de afdelingen voortaan zelf hun operationele problemen oplossen en verder verbeteren. Hierbij onderzoeken managers en de medewerkers gezamenlijk hun afdeling, zodat ze een gedragen inzicht krijgen in de huidige en in de gewenste processtructuren. Initial krijgt hiermee helderheid wat betreft de processen en de verschillende werkwijzen van de afzonderlijke afdelingen. Ook de overlappingen, gedeelde verantwoordelijkheden en het gebruik van bepaalde systemen worden concreet gemaakt.

Meer weten? Neem contact met ons op.


Meer over DrawBridge 54...


Comments are closed.