Partners


DrawBridge54® werkt samen met goud, zilver en brons partners om onze klanten te trainen en ondersteunen en bij zoveel mogelijk organisaties een continue aansluiting met de werkvloer te realiseren. De partners hebben allemaal ruime ervaring op het gebied van strategie, veranderen en/of verbeteren en zijn getraind om de DB54® methodiek toe te passen in hun vakgebied.

Wil jij DB54® gebruiken om de uitvoer van strategie, verandering en verbetering eenvoudiger te maken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende partnerovereenkomsten.

Wie zijn er partner van DrawBridge54®?

PMT Groep B.V. / DB54 Certified Goud Partner

PMT realiseert samen met haar opdrachtgevers verbetering van dienstverlening en verhoging van de kwaliteit van administraties in combinatie met een verlaging van operationele kosten. Circa 140 gedreven pensioen- en levenprofessionals vormen het kloppend hart van PMT. Zij zijn de grootste kracht en geven succesvol invulling aan onze dienstverlening op het gebied van hoogwaardige detachering, fixed-price projecten en procesverbetering.

DB54® vormt een pragmatische aanvulling op de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Met DB54® maken de PMT consultants het verschil bij succesvolle implementatie en borging van de verbeteringen en veranderingen. Klanten
kunnen zelf in kortere tijd dan voorheen aan de slag met de voorgestelde optimalisaties. Daardoor worden resultaten sneller merkbaar en is de ROI korter.

Meer informatie over PMT Groep is te vinden op de website of kijk op LinkedIn.

Contactpersoon bij PMT Groep voor DrawBridge54® is Gertjan Roobol, Commercieel Directeur. Gertjan is bereikbaar via mail op roobol@pmtgroep.nl of telefonisch via 06-46111790.

Matthijs Zaal / DB54 Zilver Partners

Matthijs ZaalMatthijs is helemaal in zijn element bij het vormgeven en doorvoeren van verbeteringen in organisaties. Hij vindt het mooi om organisatiepuzzels op te lossen en managers en medewerkers te coachen op inzichten en technieken rondom verandermanagement.

Zijn kracht is het snel scherp krijgen van de gewenste verandering, de knelpunten en een realistisch pad om bij het doel te komen. Hij houdt daarbij zowel de formele (zakelijke) als de informele (menselijke) kanten van de organisatie in het oog en grijpt in waar nodig. Enkele typische aandachtspunten bij zijn aanpak zijn: versimpelen van vaak complexe vraagstukken, weten wie de belangengroepen zijn en goed snappen wat hun kritische punten zijn, effectief samenwerken binnen en tussen afdelingen en realistisch zijn.

Sinds 2008 werkt Matthijs als interim verander- en projectmanager voor grote organisatietransities. Daarvoor heeft hij twaalf jaar gewerkt bij onder andere GITP en Accenture. Hij heeft een sterke affiniteit met ICT en Technologie.

Meer Weten over Matthijs Zaal? Kijk op LinkedIn.

Eduard (Ed) van der Werk / DB54 Zilver Partner

Eduard (Ed) van der Werk
“Zodra iets moeilijk wordt, moet je ’t stap voor stap simpel maken.” Daarom werk ik met de Lean Simplifier van DrawBridge54®.

Eduard (Ed) van der Werk (1966) is een nuchtere Fries die complexe zaken graag gemakkelijk maakt. Zowel zakelijk als privé houdt hij wel van een leuke uitdaging. Zo beklom hij in een pioniersteam rond de IceMan in recordtijd en in korte broek de Kilimanjaro. Moeilijk? Niet als je ’t vergelijkt met een andere fysieke inspanning, m.n. een bevalling. Wat laten we moeders dan doen? Juist: puffen. Dus zijn ze niet zingend maar puffend naar de top gelopen. En waar ’t zwaar werd, stap voor stap richting ’t doel volgehouden. Anders dan anderen en voor een hoger doel; om te laten zien dat we door anders te ademen niet alleen bedreigingen als hoogteziekte de baas kunnen blijven, maar ook andere auto-immuunziekten. Door zaken in de kern net iets anders aan te pakken, resultaten bereiken die anders onmogelijk lijken. Samen hoge doelen halen. Privé en zakelijk wat moeilijk lijkt simpel maken. Werk leuker maken, helpen zorgen dat mensen kunnen behouden wat ze dierbaar is, bij voorbeeld hun baan.

Eduard was in 2000 een van de eerste Six Sigma BlackBelts bij een toeleverancier van NedCar. Met net iets meer opstaan dan vallen leerde hij hoe moeilijk het kan zijn om Six Sigma te implementeren. Met zijn 6S-team realiseerde hij een besparing van maar liefst 52% (tonnen $$ per maand) in logistieke kosten. En dat door simpel mensen en systemen beter te laten communiceren over wat er nou werkelijk gedaan moest worden. Eigenlijk was hij al gewend zo te werken, maar via Six Sigma leerde hij dit nog beter te structureren. En die capaciteit zet hij in om bedrijven en organisaties te helpen steeds simpeler steeds beter te doen. Stap voor stap. Lean en simpel. Daarom werk ik met de Lean Simplifier van DrawBridge54®.

Wilt u meer weten over Eduard van der Werk? Ga dan naar zijn website of bezoek zijn LinkedIn profiel.

Henriëtte van Tuil / DB54 Brons Partner

Henriëtte van Tuil
“Waar een doel is, is een weg”.

Henriëtte is opleidingskundige en gefocussed op het ontwikkelen van teams en individuele medewerkers. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van implementatie- en verandertrajecten, projectmatig werken en het vereenvoudigen van processen. Henriëtte vervulde succesvol rollen als adviseur, (ont)regelaar, procesbegeleider en sparing partner in verschillende kleine en grote organisaties.

Sterk resultaatgericht brengt Henriëtte beweging in teams en projecten. Haar kracht ligt in het snel ordenen van informatie en het verbinden van mensen. Henriëtte is open, een sterke motivator en heeft prachtige communicatieve vaardigheden.

Binnen DrawBridge54® richt Henriëtte zich op de sectoren Zorg, Onderwijs en Overheid. Organisaties waarin ze veel ervaring heeft. Door de eenvoud en de flexibele inzetbaarheid van methode en applicatie van DB54® houdt Henriëtte zich steeds meer bezig met het begeleiden en ontwikkelen van de mens in de verandering, trainingen en coaching.

Meer Weten over Henriëtte van Tuil? Kijk op LinkedIn! Of stuur een e-mail.

Carla Feenstra / DB54 Brons Partner

Carla Feenstra
Carla, van origine bedrijfskundige, gaat als Lean & project professional graag samen met haar klanten het verbeteravontuur aan. Ze is een gedreven optimalist en gaat resultaat-, proces- maar vooral mensgericht te werk om het maximale mét en voor alle betrokkenen te bereiken. Als Black Belt (Lean Six Sigma) is zij geïnspireerd door de kracht, eenvoud en veelzijdigheid van Lean. Haar interesse en uitdaging liggen bij de ontwikkeling van mensen en organisaties op dit gebied.

De Lean Simplifier ziet ze als brug tussen strategie en proces, management en werkvloer. De DB54® tooling geeft snel overzicht en inzicht in de bedrijfsvoering en maakt iedereen betrokken en verantwoordelijk voor juiste uitvoering en voortdurende verbetering. Carla gelooft in het volledig benutten van competenties en stimuleren van probleem-oplossend vermogen. Alleen dan kan een organisatie haar klanten optimaal bedienen, nu én in de toekomst.

Meer weten over Carla Feenstra? Ga dan naar haar website of bezoek haar LinkedIn.

Sander Dikken / DB54 Brons Partner

Sander Dikken
Sander is van origine bewegingswetenschapper en is er in de loop der jaren achter gekomen dat hij de bewegingen in organisaties net zo interessant vindt als de beweging van het menselijk lichaam. Als projectmanager binnen de financiële dienstverlening is hij altijd met plezier de uitdaging aan gegaan om teams optimaal te laten samenwerken en te motiveren.

Binnen projecten heeft hij altijd de focus op efficiënt werken als vanzelfsprekend beschouwd en de stap naar Lean Black Belt was dan ook een kleine om te zetten. Net als bij elk project is bij het realiseren van continu verbeteren de aansluiting met de uitvoerende teams een cruciale succesfactor..

De DB54® methode & software zet hij in om teams vanaf het begin te betrekken en ZELF de verantwoordelijkheid te laten nemen over het eigen verander of verbeter proces. Naast het geven van workshops en trainingen bij klanten richt Sander zich binnen DrawBridge54® op de toepassing van de methode voor het MKB.

Meer weten over Sander Dikken? Kijk op LinkedIn.

Anne Jan Visser / DB54 Ambassadeur

Sander Dikken
Anne Jan is een gedreven professional die altijd denkt in oplossingen. Hij heeft zijn meters gemaakt als Lean Black Belt binnen de financiële dienstverlening en weet de brug te slaan tussen directie, management en de operationele teams om verbeteringen te realiseren. Waar mogelijk zet hij de DrawBridge54® Methode & Toolset in om dit sneller en samen met de operationele teams te doen.

Meer weten over Anne Jan Visser? Kijk op LinkedIn.