Over Furby en Organisatie Verandering:


Over Furby en Organisatie Verandering:

“Wat heeft Furby met Organisatie Verandering te maken? Veranderen is niet gemakkelijk en kent allerlei verschijningsvormen. Wij vragen ons vooral of hoe je verandering bottom-up aan de praat krijgt. Hoe krijg je nu de PK’s op de weg? In dit artikel leggen we uit hoe Furby jou hierbij helpt!”

Geert-Jan de Steur*

Furby is een knuffelbeest voor kinderen. Je hebt bijvoorbeeld Furby Cool White, Furby Starry Night, Furby Cool Mohawk, enz. Maar Furby is niet een gewoon knuffelbeest. Nee, Furby kan ook praten. Furby heeft een geheel eigen taal ontwikkeld waar kinderen dol op zijn en die hen meeneemt in een fantasiewereld. Het leert kinderen om te knuffelen en te verzorgen. Het leert kinderen sociaal gedrag aan. Het leert kinderen een andere taal te spreken. Samenvattend leert het kinderen dat als je ergens tijd en aandacht in stopt, je ook tijd en aandacht terug ontvangt. Furby heeft alles wat de moderne ouder ontbeert: tijd, aandacht, en sociaal contact met je kinderen.

Furby is in essentie een tool, een apparaat dat kan spreken en reageert op beweging. Maar toch heeft dit apparaat al een bijzondere plaats veroverd in het opvoedkundige domein. “Furby bepaalt maar Furby beperkt ook”, zo hoorde ik onlangs op de radio een vooraanstaand opvoedkundige zeggen. Zij bedoelde daarmee dat uit onderzoek blijkt dat Furby een enorme ondersteuning is voor ouders bij de opvoeding van hun kroost. Echter als je Furby zonder gevoel inzet en kinderen, uit gemakzucht, overmatig lang met dit knuffelapparaat laat spelen, dan gaat het opvoedkundige effect juist weer verloren en dan beperk je juist de ontwikkeling. Het gaat er dus om de juiste balans te zoeken.

Zien jullie de relatie met veranderen al? Nee? Komt ie!
De moderne veranderaar heeft het er maar druk mee om alle reguliere top-down methoden en technieken in de lucht te houden. Zo moet hij/zij zijn project aan de praat krijgen, hij moet processen in kaart brengen, hij moet leaner dan Lean zijn en vooral ook Agile en Scrumm. En hij/zij moet natuurlijk een verandermethode beheersen die wetenschappelijk geheel verantwoord is. Vooral moet hij/zij alles tegelijkertijd kennen en kunnen. Hij/zij heeft het zo druk zelfs dat ie eigenlijk geen tijd, aandacht, en sociaal contact met de werkvloer kan onderhouden. De werkvloer is blijkbaar out of scope!

Gelukkig hebben we Furby DB54 nog!
Onze Furby-Look-a-Like zorgt ervoor dat iedereen vóóraf aanhaakt aan verandering waardoor de doorlooptijd van verandertrajecten korter worden. Onze Furby knuffelt medewerkers, zingt met managers en daagt directies uit. Onze Furby geeft iedereen spelenderwijs een vast handvat zodat je opnieuw leert tijd, aandacht en sociaal contact met elkaar te maken. Hierdoor is er voor directies, managers en medewerkers beter resultaat te behalen vanuit bewustwording en betrokkenheid. Dat scheelt geld en tijd. Mocht je in 2014 meer resultaat willen halen uit je bestaande organisatie of transities sneller wilt uitvoeren dan is het tijd om Furby DB54 in huis te halen!


Meer over Geert-Jan de Steur...

Geert-Jan de Steur is veranderaar pur-sang en eigenaar van DrawBridge54® (info@drawbridge54.nl)

Comments are closed.