Verandermanagement hoe werkt dat?


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”square”]

Verandermanagement:

Verandermanagement in 7 sprints van DrawBridge54 helpt je helder en overzichtelijk te veranderen.
Waarom kiezen voor verandermanagement van Drawbridge54? Deze pagina beantwoordt uw vragen, en geeft de uitleg waarom!

Bekijk hieronder de 7 sprints in verandermanagement van Drawbridge54.
[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_accordion active_tab=”1″ collapsible=”yes”][vc_accordion_tab title=”Sprint 1: Strategie”][vc_column_text]Verandermanagement: Dit stuk gaat over hoe onze klanten ons zien en wie we zelf denken te zijn (imago en identiteit).
Maar ook over wat ons bestaansrecht en identiteit is en wat voor organisatie we willen zijn (missie en visie).
De ultieme vraag is dan welke middelen gaan we inzetten om die doelen te bereiken? En dat is de strategie van verandermanagement.
Dus: Waar gaan we heen en wat betekent dat voor mijn afdeling?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 2: Processen”][vc_column_text]In de tweede sprint van verandermanagement worden de processen geïnventariseerd: Welke operationele processen hebben we? Welke hoofd- en subprocessen zijn er? Kent iedereen die ook? Welke sprints worden er doorlopen? Hoe sturen we de afdeling?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 3: Werkzaamheden”][vc_column_text]Sprint 3 van verandermanagement: de afdeling brengt vervolgens de werkzaamheden in kaart: Welke werkzaamheden per proces bestaan er op onze afdelingen? Wat zijn de operationele handelingen? Waarin zijn ze beschreven?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 4: Verantwoordelijkheden”][vc_column_text]In sprint vier van verandermanagement bekijkt de afdeling wie welke verantwoordelijkheden heeft: Voor welke hoofd- en subtaken zijn wij echt verantwoordelijk? Voor welke taken zijn we gedeeltelijk verantwoordelijk? En met welke klant- of leveranciersverhoudingen hebben we te maken?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 5: Knelpunten”][vc_column_text]Vervolgens de volgende sprint in verandermanagement: hoe ziet de verzameling knelpunten er uit per proces? Wat zijn mogelijke oplossingen? Wie zou hierbij welke actie kunnen ondernemen en wanneer?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 6: Oplossingen”][vc_column_text]De afdeling creëert passende oplossingen: Wat is nu precies het probleem, zo objectief mogelijk bekeken? Hoe kunnen we het oplossen? Wat kost het om het op te lossen? Welke acties moeten we hiervoor ondernemen? Wie gaat dat doen? Zijn er andere afdelingen betrokken en zo ja, wat kunnen zij doen?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Sprint 7: Afspraken”][vc_column_text]Verandermanagement tot slot, de afdeling maakt afspraken over de toekomstige werkwijze: Wat is precies de input en de output van de afzonderlijke processen? Welke informatie start het verandermanagementproces en wat komt er na bewerking op onze afdeling uit? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Op welke cijfers sturen we de afdeling (KPI’s)? Hoe ziet de vergaderstructuur eruit? Hoe worden de kosten verrekend? Wat vinden andere afdelingen van onze producten en geleverde diensten?[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row]